Afbeelding invoegen
 
 
Geen neerslag van betekenis
 
2017: Aanpassen!
 
Of Nederland een rustige jaarwisseling heeft gehad of dat we met z’n allen 24 uur in een oorlogsgebied hebben doorgebracht hangt af van de wijze waarop je kennisneemt van het nieuws. Voor de Volkskrantlezer was het een redelijk rustige jaarwisseling met wat vervelende incidenten. De NPO-journaalkijker daarentegen heeft de eerste dag van het nieuwe jaar getraumatiseerd in bed doorgebracht; voor hem brak met de jaarwisseling de eindtijd aan.
Wen er maar aan: in 2017 verdwijnt de objectieve werkelijkheid definitief uit Nederland. Oh ja, en God keert terug. Het gezonde verstand zal plaatsmaken voor de onderbuik waarbij iedere luidruchtige onwelriekende scheet tot een diepzinnige gedachtegang wordt verheven en al het onverklaarbare weer als wonder wordt erkend. De waarheid ligt niet meer in het midden, hij ligt bij jou. 2017 wordt een heftig jaar.
Gelukkig leerden we van Darwin dat wie zich het beste weet aan te passen aan zijn omgeving de meeste kans maakt om te overleven. Voor wie dit jaar wil overleven hierbij enkele aanpassingstips:
Herdefinieer voor 2017 waarheid en leugen. Waarheid is alles wat aansluit bij jouw ideeën en in jouw straatje te pas komt. Al het andere zijn leugens.
Erken dat wetenschap en atheïsme ook maar meningen zijn.
Waak ervoor dat 'ze' jouw Zwarte Piet, jouw Kerstfeest, jouw vuurwerk, jouw erwtensoep, jouw Elfstedentocht en jouw Frans Bauer niet afpakken.
Op het gebied van kunst en cultuur ondersteun je politieke initiatieven die alleen kleurboeken voor volwassenen en optredens van Frans Bauer willen subsidiëren.
Zet je in om SBS-6 op te waarderen tot de enige echte Publieke Omroep.
En tot slot: Beroep je gedurende het hele jaar op de vrijheid van meningswijziging. Zonder enige beperking moet je, waar en wanneer jij wilt, gebruik kunnen maken van dit grondrecht om jouw opvattingen in overeenstemming te brengen met de populaire windrichting van dat moment.
Voor wie zich niet wil aanpassen: gewoon niet doen!  Dat verhaal van die Darwin is tenslotte ook maar een mening, toch..