Afbeelding invoegen
 
Geen neerslag van betekenis
 
Frans
 
Vanaf zijn terras keek hij over de wijnvelden van Barolo. Verderop keek een man van zijn leeftijd ook over de wijnvelden van Barolo. Drie potten met oleanders stonden tussen hen in. De man en hij waren vakantieburen. Bij aankomst op zijn bestemming had hij niet gerekend op vakantieburen. Maar de vakantiebuur negeren was geen optie; de potten met oleanders waren niets meer dan terras-aankleding, ze vormden geen borstwering waarachter hij zich een week zou kunnen schuilhouden.
De man was tussen de oleanders door op hem toegelopen en had zich voorgesteld als Frans. Frans informeerde of hij ook wijnliefhebber was en welke wijnen zijn voorkeur hadden. Hij had geantwoord dat hij gek was op rode wijn, in het bijzonder die van 14%. Even later zaten ze op het terras van Frans en dronken een Barbaresco uit 2012, iets gekoeld, en daarna nog een. De volgende ochtend vertrok Frans naar een andere bestemming.
’s Avonds, alleen op het terras, keek hij over de wijnvelden van Barolo. Hij dronk een rode wijn van 14% en verbaasde zich erover hoe een toevallige ontmoeting met een onbekende, warme vriendschapgevoelens kon oproepen, maar ook hoe vrienden voor het leven zomaar vreemdelingen konden worden.