Afbeelding invoegen
 
 Geen neerslag van betekenis
 
Onze boerderij

Tot voor kort zochten boeren op zondagavond naar vrouwen, althans op de tv. De speurtocht vond plaats onder leiding van het vrouw-meisje Yvon Jaspers. Er blijken mensen te zijn die haar aardig vinden.
In het programma troostte Yvon de boeren die niet gevonden hadden wat ze zochten en ondersteunde de vrouwen waar geen enkele boer naar op zoek was. Nu was het seizoen voorbij. Wie verwachtte dat ook Yvon Jaspers dan voorbij zou zijn - de meeste boeren hadden tenslotte een vrouw gevonden - kwam bedrogen uit. Twee weken na Boer zoekt vrouw was ze weer terug, samen met een kar vol oude en nieuwe boeren. Huppakee. Een 45 minuten durende Sterspot in 4 afleveringen: ‘Onze boerderij’. Met dank aan de KRO/NCRV, CDA en de lobbyisten van agrarisch Nederland.
Over mestoverschotten, CO2-uitstoot of landbouwgif, heb ik nog niet veel gehoord, maar verder windt ’Onze boerderij’ er geen doekjes om: het boerenleven is niet eenvoudig, er zijn veel zorgen, kommer en kwel alom, maar de liefde voor al wat groeit en bloeit overwint uiteindelijk alles. Respect mensen! En Yvon Jaspers promoot dit beeld met volle overtuiging. Ze klopt, ze veegt, ze zuigt, klemt tepelhouders aan spenen, speelt voor vroedboer, trekt links en rechts een lam uit een schaap en steekt als apotheose in aflevering 3 haar arm tot okselhoogte in het achterwerk van een koe. Misschien vinden koeien dat prettig en was het puur uit dierenliefde, maar echt nodig leek het me niet. Kan natuurlijk ook met kijkcijfers te maken hebben.