Geen neerslag van betekenis
 
Op reis
 
Marc Rutte gaat op reis en neemt mee: een man met een vlag, punt. Ik herinner me dat mijn tante bij het geheugenspelletje  heel wat meer meenam, maar zij was geen minister-president.
Rutte neemt Bert Kreuk mee op reis. Bert is kunsthandelaar van het type de baet gaat voor de const, niet onbemiddeld, wel onbekend en onbekend maakt onbemind, weet Bert als geen ander. Voor wat naamsbekendheid en maatschappelijke waardering heeft Bert nu de portemonnee getrokken.
De vlag die Bert bij zich heeft is een cadeau voor Donald Trump, uit dankbaarheid voor de Amerikaanse inzet bij de bevrijding van Europa en omdat de VS Bert zo veel goeds heeft gebracht. Het is een Stars en Stripes exemplaar dat bij de invasie in Normandië trots op het voorste Amerikaanse landingsvaartuig van luitenant ter zee Howard van der Beek wapperde.
Zo'n invasie is altijd een heel gedoetje en nog voor de vlag was aangeland zouden de Duitsers hem aan flarden hebben geschoten ware het niet dat Howerd hem nog net op tijd veilig had opgeborgen in zijn ransel.
Terug in Amerika belandde het dundoek in het naaimandje van Howards oma waar het werd aangevreten door de Dallasmot en grotendeels verstikte. Nog net voor de algehele ontbinding was ingetreden bracht een familielid van Howard de vlag naar een veiling van militaria. Je weet maar nooit, moet het familielid gedacht hebben. En ja hoor, Bert zat in de zaal en Bert wist het wel; hij kocht de vlag voor een kleine vijf ton.
Bij aankomst in Washington overhandigt Bert de vlag aan Donald Trump. Bert krijgt een hand, mag een woordje zeggen en komt op de foto met Trump, Mark en de vlag. Volgende week schuift Bert aan bij Eva Jinek. Opdat we de invasie, maar zeker ook Bert Kreuk nooit zullen vergeten.