Afbeelding invoegen
 
Geen neerslag van betekenis 
 
Twijfel
 
Vanmorgen twijfelde ik weer. Het was bij Albert Hein. Ik twijfelde tussen een aangestoken biologische vleestomaat en een grote gave gewone. Ik bekeek ze beiden van onder tot boven, duwde en kneep en na zeventien minuten liep ik naar buiten met een gele paprika. Wie een rode tomaat kan vullen, kan ook iets in een gele paprika stoppen.
Wanneer er gekozen moet worden slaat bij mij de twijfel toe. Tomaten, zwartepieten, veegpieten, #metoo-verhalen, ja-nee vuurwerk, blauwe of bruine sokken, het maakt niet uit: het blijft dubben.
Er zijn mensen die nooit twijfelen. Die zie je ook bij Albert Hein. Je herkent ze meteen. Hun gezicht glimt van arrogante zekerheid en er ligt altijd hetzelfde in hun mandje: een bloemkool, iets kruimige aardappelen en een blinde vink. 3 minuten, in en uit. Wie nooit twijfelt eet bloemkool met een blinde vink.
Ik heb het ook geprobeerd: met een zelfverzekerde kop liep ik de winkel in, mandje uit de stapel en recht op de bloemkolen af. Kooltje in de mand, kilootje iets kruimige aardappelen erbij, 2 blinde vinken en kassa. Binnen 4 minuten stond ik weer buiten. Na 3 dagen was mijn vriendin wel klaar met de bloemkool en die blinde vink en vanmorgen stond ik dus als vanouds te twijfelen bij Appie.
Bij de bloemkolen was het druk, er werd om gevochten. Ik voorzie voor 2018 een enorme toename van bloemkooleters. Zeker weten, geen twijfel mogelijk.